C/. Massamsó, 25 08180-MOIÀ tel. 938209284 http://www.diedre.cat/ cmdguilleries@gmail.com

dimarts, 23 de juny del 2009

TRIATHLON TRAIL LES MEDES-MONTGRÍ (IRONTRAIL)

300 participants varen competir aquest passat diumenge a la 1a edició del Triathlon Trail Les Medes - Montgrí. L’exigència i la duresa de la competició també es varen veure reflectides amb 30 abandonaments dels participants que realitzaven la totalitat de les 3 proves.

Aquesta era una triatló una mica atípica, ja que es podien fer les 1, 2 o 3 proves depenent de les aptituds dels atletes i les seccions no estaven enllaçades, amb la qual cosa qui arribava abans a la meta podia descansar més per la següent prova. Per exemple, el 1er i 2on classificats de la secció trail, no havien fet la natació ni la BTT i, tot i així, només li varen treure uns 8' a l'Agustí Roc el qual havia fet la triatló sencera.

La natació constava de 1.750m des de les Illes Medes fins a la platja de l'Estartit, la btt era un circuit no gaire tècnic de 30km amb unes quantes pistes amples aptes per a velocistes i l'última secció, constava de 12km i 650m+ marcats per les altes temperatures i les vistes increïbles de la Costa Brava.

L'únic incident remarcable es va donar en la secció de BTT, ja que sobre el km 24 i va haver-hi bastants ciclistes que es varen perdre i varen agafar el recorregut a peu. Alguns d'ells varen arribar abans que el 1er classificat i l'Organització encara està estudiant el cronometratge per veure a qui s'ha desqualificar d'aquesta prova.

Per part de l'Associació Esportiva Diedre varen prendre-hi part 4 atletes:

Jordi Padrós - Triatló
Natació: 33'34" a 13'26" del 1er (Santi Pellejero)
BTT: 1h35'21" a 25'21" del 1er (Dani Vancells)
Trail: 2h08'25" a 1h00'23" del 1er (Marc Roig)
Dani Puig - Duatló (BTT+Trail)
BTT: 1h16'02" a 7'01" del 1er (Dani Vancells)
Trail: 1h50'23" a 42'21" del 1er (Marc Roig)

Enric Marrodan - BTT
BTT: 1h20'22" a 11'21" del 1er (Dani Vancells)

Sergi Cebrian - Trail
Trial: 1h19'34" a 11'32" del 1er (Marc Roig)

Tot i la representació de diferents països entre els participants (Bèlgica, França, Països Baixos, Argentina, Marroc o Itàlia), el podi final va estar dominat pels esportistes andorrans, i en gran protagonisme pel vencedor absolut de la prova Agustí Roc (Salomon Santiveri Outdoor), aconseguint la segona posició en el tram de btt i el tercer lloc en el tram de la cursa de muntanya a peu.

Agustí Roc (Salomon) va poder retallar en la btt i en el trail a peu els set minuts que l´hi portava Santi Pellejero (CN Mataró) gran favorit de la competició a priori, i més després de dominar la prova de natació amb autoritat, peró perdent forces i l´avantatge que tenia en els trams de btt i cursa trail acabant en una quarta posició final.
El primer lloc en la prova de btt va ser per Dani Vancells, corredor de la Bisbal i ex-ciclista élit de la secció de ciclisme del Futbol Club Barcelona.

En el tram de trail-runningno hi va haver color amb la victória deMarc Roig, atleta de l´Esport Canet que va aconseguir el primer lloc amb una increible demostració de força davant els seus rivals perseguidors el banyoli Esteve Campmolt i el vencedor final Agustí Roc.

Podi final masculí:
1. Agustí Roc (Salomon Santiveri Outdoor)
2.Marc Badia (Impuls Medes Bike)
3. Xavi Capdevila (CE Serradells)

Podi final femení:
1. Núria Picas (Ditec Inverse Vilanova)
2. Tina Bes (Esports Nabes)
3. Neus Tort (CE Serradells)

Destacar la victòria per equips del club local Impuls Medes Bike, amb Marc Badia 2n absolut en categoria masculina, Mónica Clinaz 5é absoluta categoria femenina, i Marcel Pons 26é absolut en categoria masculina.

Per part de l'A.E. Diedre, cal destacar el 7è lloc d'en Sergi Cebrian en la secció de trail.

Crònica de Dani Puig