C/. Massamsó, 25 08180-MOIÀ tel. 938209284 http://www.diedre.cat/ cmdguilleries@gmail.com

dimarts, 23 de juny del 2009

TRIATHLON TRAIL LES MEDES-MONTGRÍ (IRONTRAIL)

300 participants varen competir aquest passat diumenge a la 1a edició del Triathlon Trail Les Medes - Montgrí. L’exigència i la duresa de la competició també es varen veure reflectides amb 30 abandonaments dels participants que realitzaven la totalitat de les 3 proves.

Aquesta era una triatló una mica atípica, ja que es podien fer les 1, 2 o 3 proves depenent de les aptituds dels atletes i les seccions no estaven enllaçades, amb la qual cosa qui arribava abans a la meta podia descansar més per la següent prova. Per exemple, el 1er i 2on classificats de la secció trail, no havien fet la natació ni la BTT i, tot i així, només li varen treure uns 8' a l'Agustí Roc el qual havia fet la triatló sencera.

La natació constava de 1.750m des de les Illes Medes fins a la platja de l'Estartit, la btt era un circuit no gaire tècnic de 30km amb unes quantes pistes amples aptes per a velocistes i l'última secció, constava de 12km i 650m+ marcats per les altes temperatures i les vistes increïbles de la Costa Brava.

L'únic incident remarcable es va donar en la secció de BTT, ja que sobre el km 24 i va haver-hi bastants ciclistes que es varen perdre i varen agafar el recorregut a peu. Alguns d'ells varen arribar abans que el 1er classificat i l'Organització encara està estudiant el cronometratge per veure a qui s'ha desqualificar d'aquesta prova.

Per part de l'Associació Esportiva Diedre varen prendre-hi part 4 atletes:

Jordi Padrós - Triatló
Natació: 33'34" a 13'26" del 1er (Santi Pellejero)
BTT: 1h35'21" a 25'21" del 1er (Dani Vancells)
Trail: 2h08'25" a 1h00'23" del 1er (Marc Roig)
Dani Puig - Duatló (BTT+Trail)
BTT: 1h16'02" a 7'01" del 1er (Dani Vancells)
Trail: 1h50'23" a 42'21" del 1er (Marc Roig)

Enric Marrodan - BTT
BTT: 1h20'22" a 11'21" del 1er (Dani Vancells)

Sergi Cebrian - Trail
Trial: 1h19'34" a 11'32" del 1er (Marc Roig)

Tot i la representació de diferents països entre els participants (Bèlgica, França, Països Baixos, Argentina, Marroc o Itàlia), el podi final va estar dominat pels esportistes andorrans, i en gran protagonisme pel vencedor absolut de la prova Agustí Roc (Salomon Santiveri Outdoor), aconseguint la segona posició en el tram de btt i el tercer lloc en el tram de la cursa de muntanya a peu.

Agustí Roc (Salomon) va poder retallar en la btt i en el trail a peu els set minuts que l´hi portava Santi Pellejero (CN Mataró) gran favorit de la competició a priori, i més després de dominar la prova de natació amb autoritat, peró perdent forces i l´avantatge que tenia en els trams de btt i cursa trail acabant en una quarta posició final.
El primer lloc en la prova de btt va ser per Dani Vancells, corredor de la Bisbal i ex-ciclista élit de la secció de ciclisme del Futbol Club Barcelona.

En el tram de trail-runningno hi va haver color amb la victória deMarc Roig, atleta de l´Esport Canet que va aconseguir el primer lloc amb una increible demostració de força davant els seus rivals perseguidors el banyoli Esteve Campmolt i el vencedor final Agustí Roc.

Podi final masculí:
1. Agustí Roc (Salomon Santiveri Outdoor)
2.Marc Badia (Impuls Medes Bike)
3. Xavi Capdevila (CE Serradells)

Podi final femení:
1. Núria Picas (Ditec Inverse Vilanova)
2. Tina Bes (Esports Nabes)
3. Neus Tort (CE Serradells)

Destacar la victòria per equips del club local Impuls Medes Bike, amb Marc Badia 2n absolut en categoria masculina, Mónica Clinaz 5é absoluta categoria femenina, i Marcel Pons 26é absolut en categoria masculina.

Per part de l'A.E. Diedre, cal destacar el 7è lloc d'en Sergi Cebrian en la secció de trail.

Crònica de Dani Puig

diumenge, 21 de juny del 2009

Cuidaooo amb la farigola!!!


Jo també faig activitats de muntanya de risc , l'altre dia vaig anar a buscar farigola per fer olives a les ( atenció!!!! ) ..................... 3 de la tarde , OJO , amb "toa la caló".

Per fer-ho mes Extrem vaig anar sense ulleres de sol ni protecció solar , com que anava amb pantaló curt em vaig ortigar i em varem picar diferentes bestioles ferestecs amb molta mala baba , estic en quarentena corporal-espiritual-sexual ( aquesta ùltima m'obliga la dona ) , ho vaig passar molt malament.

Amb aquesta mala experiencia he apres molt sobre la supervivencia extrema i he decidit comprar les olives ja fetes , vinga macos a veure qui supera aixó!!


Salut i muntanya
P.D.: A la foto es pot veure clarament com tots ens mengem una oliva de les d'en Jordi.... jejejeje


Crònica del Sr. Jordi Martin

divendres, 19 de juny del 2009

ESCALANT PER CATALUNYA

Aquí teniu un parell de piades d'en Jordi Nonell, soci de l'Ass. Esp. Diedre i una barreja d'escalador-corredor, que aprofita qualsevol moment per escalar o fer el que sigui a la muntanya...


Aquí tothom de Diedre que si córrer cap aquí, córrer cap allà... una cursa.. un altre...però es que em sona que el ninot del logo de Diedre és un escalador... no és així Marc?

Doncs aquí deixo una piada per a qui li interessi:
Ahir a la tarda vaig estar a Montserrat, al sector d'Agulles, amb un company vam fer la via Normal de la Portella Superior. L'inici supera la mítica vauma que es va superar per primera vegada amb la clàssica tècnica del tronc. Actualment es fa amb artificial i hi trobarem pitons artesanals, un espit i un pont de roca (en mal estat). Porteu aliens per reforçar i una xapa recuperable pel primer pas. Després ja es fa amb algun friend mitjà.Descens en ràpel directe al coll de la Portella (45mts). Via clàssica clàssica.
Dilluns a la tarda també vam fer la via Reserva, al Pic del Martell (120mts, V+). Via ràpida amb grau obligat de V+, cal dir algun alien perquè hi ha aire entre assegurances, roca bonissima amb algun tram polit. Equipada amb parabols.

I ja per ultim el cap de setmana anterior vam fer la Via Jaume Casselles, al Tossal de la Feixa, Oliana. Curiosa via on es combina un tram de conglomerat (compte alguna pedra suelta!) amb un segon tram de calcari bonissim! Compte al 5è llarg, fàcil liarla!Reunions equipades amb espits, i algun altre repartit pels llargs. Cal anar ben sortit de material, joc de friends mitjans, aliens i tascons. (haureu d'equipar força) Via bona en terreny d'aventura! 350mts, V+ obligat (ben assegurats els passatges clau)

ale, ja us he atabalat prou! properament més!
Jordi Nonell

dissabte, 13 de juny del 2009

Marató de La Forestal

FOTOS DE LA CURSA


Ja fa temps que es va celebrar... concretament el dia 17 de maig, però la feina es la feina.


Amb una magnifica participació(mes de 120 corredors) a les 8 del mati es va donar la sortida, el dia era fantàstic igual que l'ambient de cursa, el recorregut tenia 42 km. i 2000m. de desnivell+, els primers 30km. tots de pujada, seguien el següent recorregut: Savarneda, L’Obaga, La Font d’Arminyana, El Port del Cantó, Prat de Muntaner, Comes de Rubió, La Basseta i El Pic de L’Orri, els últims 12km. eren tots cara avall per desfer els 2000m. fins a Sort.


Els resultats, per nosaltres , immillorables ja que varem ocupar les tres primeres posicions amb en Xevi Guinovart i en Jordi Martin que varen controlar la cursa des dels primers kilòmetres i en Manel Amor que cada km. que passava mes s'acostava al capdavant de la cursa, la quarta posició va ser per en Javi Delgado que cop mes i gràcies a la seva reguralitat (Molt important per seguir una Lliga) es perfila com el principal favorit per guanyar la primera Lliga Catalana de Curses de Muntanya.


Cal destacar els bons resultats de l'Edu Solà (9e.), Albert Lapeira (11e.), Mia Carol (15e.) i David Ferrandez (30e.)


Pel que fa a la class. de la Lliga Catalana, en Javi Delgado es el primer classificat, seguit de prop d'en Manel Amor a la segona posició i en Marc Caros a la tercera... Amb la categoria femenina, l'Anna Macià, lidera el campionat a només 5 punt de la Carol Blanco.