C/. Massamsó, 25 08180-MOIÀ tel. 938209284 http://www.diedre.cat/ cmdguilleries@gmail.com

divendres, 14 d’agost de 2009

Escalades als Ecrins


Com ja tinc costum d'anar fent, ja que us vaig enviant piades d'algunes de les coses que vaig fent, us passo un breu resum del que ha donat de si una setmana als Ecrins, als Alps francesos, aprop de Grenoble.
Amb les ganes de fer tapia, vaig arribar a Ailefroide el dissabte passat, allà hi ha parets de renom com la Nord de l'Ailefroide, la Meige, El pilar sud de la Barra dels Ecrins, la Barra Negra, o l'agulla Dibona, la flama de pedra. (3.130mts)
Allà ens vam reunir unes 35 persones, i un cop allà, l'estada al camping era tant i tant agradable, la companyia, les xerrades nocturnes a la llum de la lluna o del fanalet, sempre amb un gotet de vi, van fer que les ganes de fer una alpinada marxessin ben depressa. No tenia ganes de vivac a paret, ni de vies extremadament llarges, ni pateos importants,... aixi que amb el company de cordada ens vam dedicar a vies mitjanes, que ens permetessin tornar al camping a mitja tarda.En plan sortida-express vam fer l'Agulla Dibona, la Via Visite Obligatoire, aproximació d'unes 2h amb un fort desnivell, i molt, molt agradable. La via son uns 450 mts de corda, 13 llargs moolt llargs, i quasi tots de 6a. Via equipada, on hi ha aire entre assegurances, cal escalar.A la zona d'Aileforide vam fer el Pilar Sud du Levant, 200mts i 6b. També cau l'esperó Parlavas, 350mts i 6a. Un espero que encara no coneixem el nom, entre la pluja van sortir 4 llargs, uns 120mts 6a d'adherencia (ole ole pels peus de gat), i ja per a final de festa una magnifica via de fisures i granit d'exel·lentissima qualitat: la via Baliverna, uns 400 mts i 6b+....entre tot vam tenir 3 dies de mal temps, i hores i hores de pasciencia dins el cotxe per arribar a la zona. Magnifica companyia dels que s'anomenen "Excombatientes de les Antiguues estades per a Joves Alpinistes de la FEEC.".
aqui us arriba també un parell de fotos de la Dibona, una de les agulles mes estètiques que he escalat....
bones escalades, curses, i alpinades!