C/. Massamsó, 25 08180-MOIÀ tel. 938209284 http://www.diedre.cat/ cmdguilleries@gmail.com

dimecres, 22 d’abril del 2009

PELS CAMINS DELS TRAMPOSOS


Com cada any i ja en van 8, el passat diumenge dia 19 es va celebrar la "caminada popular" Pels camins dels tramposos, perdo MATXOS... dic tramposos perquè un any mes molts dels participants que hi participen, tenen mes feina els dies avanç per anar a trobar llocs on poder retallar recorregut el dia de la caminada que el mateix dia a seguir les marques (...quina feinada) que l'organització a posat perquè els participants les segueixin i no es perdin. No entenc la seva manera de fer? ja que s'enganyen a ells mateixos i de passada als participants i organitzadors de la prova. Molts d'aquest tramposos han participat a altres curses de muntanya de distancies similars i ni molt menys han aconseguit els temps i els resultats que aconsegueixen fent aquesta caminada. Aquest any un bon amic, no va poder participar-hi i va anar a seguir la caminada a diferents llocs on es podia accedir per el camí marcat per l'organització (Mes llarg i dur) o per un altre (Mes curt i fàcil) que retallava algun quilometre de recorregut i com ja era de preveure molts d'aquest "Matxos" que tan de temps han estat entrenat per poder fer un bon temps, apareixien per el camí equivocat... No entenc el perquè??? que tenen de demostrar en una caminada??? Que potser seran mes Matxos???

Critiques a part, tres socis de l'entitat varen participar a la prova, en Mia Carol, Santi Maydeu i Pep Roque. En Mia era el primer any que participava, va anar una mica a veure que passava i va acabar amb un temps de 8h27' i passant per tots els camins marcats per l'organització i gual que en Santi i en Pep que amb mes d'un any d'experiència en aquest tipus de proves varen fer-la junts amb un temps de 12h24'.

Felicitats a tots tres!!!

2 comentaris:

Armen ha dit...

Bé, he llegit la vostra crònica i em sembla que haurieu de tenir una mica més de respecte, primer per tots els participants de la marxa i en segon lloc i més important per tots els organitzadors i voluntaris que hi participen. Heu de saber que la Marxa pels Camins dels MATXOS no és competitiva, a la web de la Feec tots els quins han arribat dins el control horari puntuen el mateix. L'autor de l'article parla de tramposos, potser hauria de saber que l'única obligació que hi ha és anar de control a control a peu, l'organització marca l'itinerari recomanat però no hi ha l'obligació de seguir-lo, si algú ha anat a estudiar la marxa sobre el terreny i ha trobat algunes dreceres millor per ell. Em sembla que ningú es va "escapar" de pujar a Bellmunt, Puigsacalm, Cabrera i la Creu de Sagueda, ja que els controls eren allà. Qui vulgui fer una prova on estigui totalment prohibit fer dreceres que fagi una cursa de muntanya i si no el que toca és aguantar-se i no desprestigiar aquesta marxa tan maca i ben organitzada amb un títol com el d'aquesta crònica. Gràcies!!

Diedre ha dit...

Hola Armen, en cap moment volem desprestigiar la marxa i els organitzadors de la marxa, felicitar-los per l'oganització i per la feinada que tenen amb marcar el recorregut perquè els caminadors o corredors no es perdin. Jo mateix fa mes de 20 anys que amb dedico a córrer i organitzar diferents tipus de proves i mai m'ha passat pel cap de anar a fer una cursa, caminada o marxa i retallar el recorregut que l'organització te marcat i que tantes hores a dedicat per marcar-lo i posteriorment per netejar-lo. Personalment a mi em semble una falta de respecte molt gran que vingui una persona i es dediqui a passar per llocs que l'organització no te marcats. Que ens vol demostrar, que l'organització no sap escollir el recorregut correctament??? I ja no parlem de la falta de respecte vers als altres corredors o marxadors que si que segueixen tot el recorregut. l'Article Pel Camins dels Tramposos, crec que es correcte, d'acord que l'única obligació es passar per els controls de pas, però si l'organització marca un camí, deu ser per alguna cosa. No creus? i si algú passa per una camí que retalla el recorregut marcat, per mi i per molta gent, es un trampós! Si tu no ho veus així (...i respecto totalment la teva opinió), podríem proposar els organitzadors, que de cara a properes edicions fos una marxa d'orientació, així tothom podria passar per on vulgues i l'organització tindria molta menys feina a marcar i desmarcar el recorregut.
Salut i muntanya.