dimarts, 24 de març del 2009

13ª Cursa de la Vall del Congost

l'Atleta Xavier Espiña (C.E. Guissonenc) es el primer guanyador de la Cursa de la Vall del Congost que es fa en la distància de Marató, el de Sanaüja es va posar al capdavant de la cursa des del primer quilometre seguit de molt aprop per Marc Larroya (A.E. Icaria) i dels corredors de Diedre Manel Amor, Marc Caros i Dani Ballesteros que varen sortir a un ritme mes conservador per guardar forces per el final de la cursa, ja que els mes de 2700m. de desnivell+ pràcticament tots per corriol, la feien especialment dura. Passat el quilometre 15 en Xavi va aprofitar per deixar enrere amb en Marc i continuar sol la cursa. A la pujada del Purgatori (la mes selectiva del recorregut, 600m. amb 3.5km.) en Manel Amor va aprofitar per canviar de ritme i anar avançant posicions fins a col·locar-se en segona posició a uns 2' d'en Xavi, per darrera i molt aprop d'en Manel venien en Dani i en Marc acompanyats per l'Esteva Canal. Al quilometre 32 es on en Manel va començar a retallar temps progressivament fins arribar a Aiguafreda on va atrapar al primer classificat i entrant a meta a nomes 2'' de Xavi Espiña que va guanyar la cursa amb un temps de 4h20'19'', a 7' va entrar en Marc Caros acabant en 3ª posició i 3' mes tard va arribar en Dani completant una excel·lent Marató. Cal destacar la 28ª posició de Mia Carol que amb un temps de 5h22'29'' va fer una cursa de menys a mes demostrant un bon rendiment en llargues distancies.

En categoria Femenina, la guanyadora va ser l'atleta de la UEC Tortoosa, Montse Sisterre amb un temps de 6h02'28'' seguida de Mª Reyes Valero (UEC Tortosa) a 2' i completant el podi la Marylin Bayol amb un temps de 6h40'28''. Felicitem especialment a Carol Blanco que amb un temps de 7h33'40'' va acabar a la 4ª posició en la seva primera marató de muntanya en que participava amb nomes 21 anyets.

La Mitja Marató va ser guanyada per Agustí Roc que va dominar la cursa de principi a fi, acabant amb un temps de 1h53'47'' seguit de Lluís Ferrer a 4'15'' i Pere Castilló a 5'42''. Pel que fa els corredors de Diedre, cal destacar la 13ª posició de Gerard Fort amb un temps de 2h10'38'', la 36ª de Marc Cortina i la 39ª de l'Edu Alboquers. En femines la victorià va ser per l'atleta del C.A. Manresa Rosa Mas amb un temps de 2h30' seguida de la Carme Campoy i la Bea Belasco, 2ª i 3ª respectivament, pel que fa a l'Anna Jurado, va completar l'exigent recorregut amb un temps de 3h06' a la 10ª posició.

Des de Diedre volem felicitar especialment a l'organització de la cursa i desetjar-los molt sort en properes edicions...