C/. Massamsó, 25 08180-MOIÀ tel. 938209284 http://www.diedre.cat/ cmdguilleries@gmail.com

dimarts, 26 d’agost del 2008

Challenge des 3000


.- Aquest any l'Ass. Esp. Diedre i els catalans han estat els veritables protagonistes de la XIX Marathon du Montcalm , una de les proves amb més tradició e importància dels Pirineus i que s’ha disputat en el marc del “VII Festival de la Montagne d’Auzat et Vicdessos” . Els corredors catalans han copat el podi en gairebé totes les categories , arribant 9 homes entre els 12 primers classificats , així com dues noies entre les 3 primeres e inclús a la classificació per equips , on l'Ass. Esp. Diedre a estat segona darrera la Selecció Catalana s’ha imposat per molt poc.

.- La cursa s’ha disputat en un circuit de 43km i 2700m positius de desnivell , i on la forta pluja de divendres i la boira ploranera de dissabte al matí han convertit el recorregut encara en més tècnic , sobretot en el tram boscós , i ha fet enrederir la sortida 30’ .

.- A les 7’30h s’ha donat el tret de partida als gairebé 200 valents , amb un tram de 3km d’asfalt que ha servit per allargar el grup i evitar aglomeracions al creuar el riu i entrar al corriol que els portava fins el “ canal carré “ , tot resseguint el tradicional camí que utilitzaven els pastors de la vall per pujar a l’estiu els ramats a les pastures altes .
Ja en el ràpid tram del canal , un grup de 8 corredors encapçalats pels catalans Toti Bes , Xavi Espiña , Jordi Sánchez i Pere Aurell han obert un forat amb el nombrós grup perseguidor , on també hi eren en Dani Leon , Marc Caros, Xevi Guinovart, Edu Sola i una mica mes enrederit l'Albert Lapeira .

.- A partir d’aquí , el fort ritme de pujada imposat per en Toti l’han fet distanciar dels seus acompanyants , i només l’han pogut seguir Espiña i Sanchez , que han passat per aquest ordre pel Refugi de l'Estany Pinet (2200m) , just el punt on l’espessa boira ha donat pas a un esplèndid sol .

.- Bes a passat en primer lloc pel cim del Montcalm (3077m) i el de La Pica d’Estats ( 3145m) , aquest cop ja amb un còmode avantatge sobre Espiña i Sanchez ; ja algo més enrere passaven el francès Cougnaud , Aurell , Guinovart i Leon .

.- En el descens s’han mantingut les distàncies entre els tres primers classificats , arribant de retorn a Auzat en primer lloc Toti Bes amb un temps de 4’15h , seguit de Xavi Espiña ( 4’24h) i Jordi Sanchez ( 4’30h) . Mentrestant Pere Aurell ha fet un gran descens que li ha permès assolir momentàniament la quarta plaça , superant a Cougnaud, però aquest l’ha tornat a superar a pocs quilòmetres de l’arribada , essent finalment Aurell cinquè i Guinovart sisè , pel que fa en Marc Caros i Albert Lapeira an fet una cursa de menys a mes i an entrat en una meritòria 9ª i 12ª posició respectivament. l'Edu Sola a patit problemes de salut que la'n obligat abandonar la cursa al refugi de l'Estany Pinet .

.- En fèmines la participació catalana també s’ha deixat notar de bon començament , on l’Ester ha marcat les diferències amb un fort ritme d’inici que li ha permès distanciar-se ràpidament de les seves rivals i córrer la resta de la cursa amb tranquil·litat . La corredora de Diedre ha encapçalat la cursa en tot moment sense veure perillar la seva privilegiada posició , mentre que darrere seu hi havia una bonica lluita entre la també catalana Iolanda Garcia i Sandrine Prisse.

.- Al pas pel cim del Montcalm Hernández ja avantatjava a les seves perseguidores amb més de 20’ , cosa que li ha permès realitzar un descens molt tranquil, sense arriscar més del compte . Al pas pel cim la segona en passar ha estat Garcia , seguida de molt aprop per Prisse , que ha arriscat més en la perillosa i relliscosa baixada i a aconseguit superar a la catalana en un dels trams més tècnics del recorregut . Aquest ordre ja no s’ha bellugat fins l’arribada , on ha entrat en primer lloc Ester Hernández , amb un espectacular temps de 5’25h . La segona plaça ha estat per Sandrine Prisse , a gairebé 25’ i en el tercer calaix del podi l’ha ocupat Iolanda Garcia , que ha arribat molt aprop de la francesa , però que al final li ha estat impossible d’atrapar, cal destacar el bon resultat de l'Anna Jurado que amb un temps de 8'02h a entrat a la 8ª posició acabant així la seva primera particapaciò a la cursa dels 3000.

.- De cara a l’any vinent , l’organització ja ha fet saber que per celebrar el 20è aniversari de la cursa , aquesta passarà pels cims del Montcalm , la Pica d’Estats i el Sotllo , augmentant així el quilometratge i el desnivell .