C/. Massamsó, 25 08180-MOIÀ tel. 938209284 http://www.diedre.cat/ cmdguilleries@gmail.com

dimecres, 27 d’agost del 2008

VÍA FERRADA DE CASTELLCIR, CONTRAFORT DE LA PENYORA




SITUACIÓ:
Aquesta via està situada a la Urbanització “La Penyora”, al municipi de Castellcir.

Des de Barcelona agafarem la carretera C-17 o la A-7, fins una mica abans d’arribar a Mollet del Vallés, allí enllaçarem amb la C-59 (direcció Palau de Plegamans, Caldas de Montbui, St. Feliu de Codines, Castellterçol, Moià), quan arribem a Castellterçol girarem a la dreta per agafar la BV-1310 direcció Castellcir en arribar al poble trobarem una bifurcació, no s’ha d’entrar al poble, continuarem per l’esquerra direcció a Sta. Coloma Sasserra, a uns 3 Km. a la dreta hi trobarem la Urbanització “La Penyora”. Entrant a la urbanització i continuant sempre pel carrer de la dreta c/. Dels Rosers, c/. Dels Avets, al final arribarem a una rotonda on deixarem el vehicle. Al costat de la parcel·la núm. 98, a la dreta, hi veurem els rètols i les marques de color fúcsia, que en dos minuts ens duran a la ferrada.

Des de Barcelona 45 Km.

Observacions: L’últim punt on podem abastar-nos d’aigua, menjar, o altres coses és el poble de Castellcir, on hi trobareu el bar del Sala, on hi fan uns entrepans bons i barats.
No os perdeu les vistes del Castell de La Popa y La Sauva Negra.

FERRADA:
En aquests moments només està obert al públic el primer tram (agost / 08), recorregut horitzontal, roca calcària, dificultat mitjana, material necessari casc, arnés, element dissipador (ziper), guants, i si en teniu corriola.

Apta per a tots els públics.

Recorregut: Entrada difícil (atlètica), tram vertical amb esglaons, continua amb un recorregut horitzontal acompanyats de passamans de cadena, intercalats amb esglaons i sortints. Arribarem al primer pont, tibetà, muntat sobre estructura metàl·lica de 10m de longitud. Després baixarem per una escala i un sortint que ens porta al segon pont, aquest és d’un sol cable pels peus, de 4,50m, tipus nepalí. Un replà, un descens de cadena y una placa amb esglaons ens deixa al replà on hi ha el tercer pont, nepalí, aquest de 20m de llargada. Seguidament baixarem per esglaons girant a l’esquerra y un cable seguit d’una “clavija” ens porta a la tirolina (equipada amb una corriola) de 6m. Descendim en el replà i unes “clavijas” ens duen a sota d’un desplom, que superarem amb ajut d’esglaons; girem l’espoló i uns passamans y esglaons ens situaran en el replà on hi ha el quart pont, nepalí, aquest de 21 m, al final del qual s’acaba el primer tram de la Ferrada. Seguint uns esglaons y passat un petit desplom arribarem a una cadena, de aquí amb 2 minuts arribem al vehicle.

Aproximació: 2 minuts.
Recorregut aproximat: 40 minuts, per el primer tram.
Tornada: 2 minuts.

Segon tram amb construcció no passeu.

Via equipada el 15/08/2008 per: Jaume Cuevas, Manel Sugranyes i Josep Dalmau

Mostra un mapa més gran

1 comentari:

Unknown ha dit...

Hola,

Diumenge i varem anar, i la via te l'entrada desmuntada. Com es?