divendres, 15 de maig del 2009

Red Fox Elbrus Race 2009

Amb un rècord de participació de 96 corredors el passat 8 de maig es va celebrar una nova edició del Red Fox Elbrus Festival, organitzada per la Federació Russa de Muntanya, entre d’altres estaments.
El divendres 8 de maig es va celebrar la mítica pujada a l’Elbrus (5.642 m) amb unes condicions molt dures de vent i temperatures baixes que van obligar a finalitzar la prova abans del cim. La cursa partia de 3.740 m d’altitud, molt a prop del refugi Barrels.
Jessed Hernández (AE Diedre) que portava tan sols 4 dies en alçada va aconseguir un meritori setè lloc superant a molts participants que portaven vàries setmanes aclimatant-se. Tal com va declarar el corredor de la FEEC a la televisió russa, “aquesta és una de les proves més dures del món ja que a les condicions de neu i molt de gel que hi havia a la muntanya, s’unien les baixes temperatures de fins a -20ºC i un vent contrari amb ràfegues de 40 km/h”.
L’endemà es va celebrar la cursa individual d’esquí de muntanya on el corredor d’Estana va córrer marcant els millors registres en totes les pujades i obtenint un bon sisè lloc en una prova que era a la vegada el Campionat de Rússia d’esquí de muntanya i on participaven també corredors d’Àustria i Nova Zelanda.
A la prova de raquetes, on Jessed era el clar favorit, es va fer bo el pronòstic i va aconseguir la victòria demostrant la seva vàlua. Les proves es van celebrar a Kabardino-Balkaria, una de les repúbliques de la Federació Russa, localitzada al nord del Càucas, amb una població principalment musulmana, al costat amb Geòrgia i propera a Txetxènia, zones de recents guerres.
L’ambient entre els participants va ser molt bo, establint-se un vincle de comunicació de cara a futurs intercanvis amb els corredors de Kazakhstan i de Kirguizistan. Cal, però, també dir que les zones visitades estaven en força mal estat ambiental amb nombroses deixalles a la zona de l’estació d’esquí que arriba fins el refugi de Barrels.

Crònica de Jordi Canals (coordinador general del CTEMC)